

Evidence of Progress Monitoring

School District of Indian River County #SDIRCStrongerTogether

10/20/2020 Date:

School/DepartmentBeachland Elementary

Action Step # and Description: (If more than one action step is evidenced here. please include all action step #'s and Improvement Plans.

a brief description

of each.)

1.5 - Achievement Gap Resource Allocation -

Ensure

that School Improvement Plans for all schools specifically address how school resources are being allocated to address achievement gaps for African American students. Provide ongoing

monitoring and support of each school's implementation of the School

Explanation of Evidence:

Quarterly reviews of the School Improvement Plan

Quarterly impact review action plan

Results of Action Taken:

1. Impact Review Scheduled for October 12, 2020 (see schedule attached)2. In addition, Dodgertown and Pelican Island Elementary principals and school leadership team provided feedback of our SIP 3. School Advisory Council approved School Improvement Plan on September 11th, Minutes approved on October 9th (see meeting agendas and SAC minutes attached) 4. School Improvement Plan (SIP) PowerPoint presentation attached to show sample information provided to all stakeholders regarding achievement gaps and African American students 5. School Improvement Plan budget includes \$750 for Kids at HOPE belief system for all students for the 2020-2021 school year.

4th Grade & 5th Grade

Impact Review Schedule



October 12, 2020

<u>Time</u>	Activity	Notes
8:00 – 8:15	Welcome, Review of Protocol, Collection Tool – Coffee and Breakfast	15 min Handouts from district team
8:15 - 9:00	SIP Review, Data Dashboard, Master Schedule/Bell Schedule	45 min
9:00 - 9:15	Bathroom/Transition *Mrs. Finnegan announcements	15 min
9:15- 10:30	Classroom Walkthroughs	1 hour, 15 min
10:30 - 10:45	Bathroom/Transition/Break	15 min
10:45 - 11:25	Small Group Debrief	40 min
11:25 - 12:00	Whole Group Debrief *Danielle McCabe to join (IRCEA)	35 min
12:00 - 1:00	School Action Planning/Revising SIP	60 min

Classroom Walkthroughs: 9:15a - 10:30a

Five 15-minute walkthroughs:

- 10-minute Observation
- 3-minute Hallway Discussion
- 2-minute Transition

Group #1: Finnegan, Long, Beckham, Pappalardo

Visit #	Time	Room #	Grade	Teacher
#1	9:15 - 9:30	01-202	4 th	Ms. Riley (transitional)
#2	9:30 - 9:45	01-108	ESE SF	Mrs. O'Connor (virtual support)
#3	9:45 - 10:00	01-204	4 th	Mr. Van Amburg
#4	10:00 - 10:15	01-203	4 th	Mrs. Bangert (Brescia's Class)
#5	10:15 - 10:30	01-207	5 th	Mrs. Baker

2nd, 3rd, & 5th Grade

Impact Review Schedule



October 12, 2020

<u>Time</u>	Activity	Notes
8:00 – 8:15	Welcome, Review of Protocol, Collection Tool –	15 min
	Coffee and Breakfast	Handouts from district team
8:15 - 9:00	SIP Review, Data Dashboard, Master	45 min
	Schedule/Bell Schedule	
9:00 - 9:15	Bathroom/Transition	15 min
	*Mrs. Finnegan announcements	
9:15- 10:30	Classroom Walkthroughs	1 hour, 15 min
10:30 - 10:45	Bathroom/Transition/Break	15 min
10:45 - 11:25	Small Group Debrief	40 min
11:25 - 12:00	Whole Group Debrief	35 min
	*Danielle McCabe to join (IRCEA)	
12:00 - 1:00	School Action Planning/Revising SIP	60 min

Classroom Walkthroughs: 9:15a - 10:30a

Five 15-minute walkthroughs:

- 10-minute Observation
- 3-minute Hallway Discussion
- 2-minute Transition

Group #2: Del Tufo, Garrick, McMahon, Hammler

Classroom Visit #	Time	Room #	Grade	Teacher
#1	9:15 - 9:30	201	2 nd	Mrs. Korzon
#4	9:30 - 9:45	01-102	$3^{\rm rd}$	Mrs. Jeffries
#3	9:45 - 10:00	01-105	3^{rd}	Ms. Brown
#4	10:00 -	01-208	$5^{ m th}$	Mrs. Newberry
	10:15			
#5	10:15 -	01-206	$5^{ m th}$	Mrs. McCabe
	10:30			

Kindergarten & 2nd Grade



Impact Review Schedule

October 12, 2020

<u>Time</u>	Activity	Notes
8:00 – 8:15	Welcome, Review of Protocol, Collection Tool – Coffee and Breakfast	15 min Handouts from district team
8:15 - 9:00	SIP Review, Data Dashboard, Master Schedule/Bell Schedule	45 min
9:00 - 9:15	Bathroom/Transition *Mrs. Finnegan announcements	15 min
9:15- 10:30	Classroom Walkthroughs	1 hour, 15 min
10:30 - 10:45	Bathroom/Transition/Break	15 min
10:45 - 11:25	Small Group Debrief	40 min
11:25 - 12:00	Whole Group Debrief *Danielle McCabe to join (IRCEA)	35 min
12:00 - 1:00	School Action Planning/Revising SIP	60 min

Classroom Walkthroughs: 9:15a - 10:30a

Three 25-minute walkthroughs:

- 20-minute Observation
- 3-minute Hallway Discussion
- 2-minute Transition

Group #3: Bass, Crawford, Kastensmidt, Williams

Classroom Visit #	Time	Room #	Grade	Teacher
#1	9:15 - 9:40	501	K	Mrs. Bates
#2	9:40 - 10:05	601	K	Mrs. Jacobs
#3	10:05 - 10:30	305	1^{st}	Mrs. Evans

^{*}Focusing on social-emotional learning, student behaviors based on MTSS, behavior plans

1st, 2nd, & 3rd Grade



Impact Review Schedule

October 12, 2020

<u>Time</u>	Activity	Notes
8:00 – 8:15	Welcome, Review of Protocol, Collection Tool – Coffee and Breakfast	15 min Handouts from district team
8:15 - 9:00	SIP Review, Data Dashboard, Master Schedule/Bell Schedule	45 min
9:00 - 9:15	Bathroom/Transition *Mrs. Finnegan announcements	15 min
9:15- 10:30	Classroom Walkthroughs	1 hour, 15 min
10:30 - 10:45	Bathroom/Transition/Break	15 min
10:45 - 11:25	Small Group Debrief	40 min
11:25 - 12:00	Whole Group Debrief *Danielle McCabe to join (IRCEA)	35 min
12:00 - 1:00	School Action Planning/Revising SIP	60 min

Classroom Walkthroughs: 9:15a - 10:30a

Five 15-minute walkthroughs:

- 10-minute Observation
- 3-minute Hallway Discussion
- 2-minute Transition

Group #4: Gabbard, Whelan, Teske, McDonough

Classroom Visit #	Time	Room #	Grade	Teacher
#1	9:15 - 9:30	203	2 nd	Mr. Kolesnik
				(transitional)
#2	9:30 - 9:45	302	1^{st}	Mrs. Bishop
#3	9:45 - 10:00	304	1 st	Mrs. Johnson
#4	10:00 -	01-104	$3^{\rm rd}$	Ms. Miller
	10:15			
#5	10:15 -	204	2 nd	Ms. McCool
	10:30			

Beachland

	Effective Practice	Evident	Partially Evident	Not Evident
Schoo	School Instructional Goal #1			
Goals	School Instructional Goal #2			
	Climate and Environment			
	School Theme			
Acade mic	Standards Based Instruction	4/11	3/11	0
Succe ss	Tasks	5/11	6/11	0
	Monitoring	3/11	4/11	4/11
Equity	Engagement/Participation	4/11	5/11	2/11
Climat e, and	Culture/Climate	8/11	2/11	1/11
Cultur e	Differentiation	2/11	4/11	5/11

Guiding questions to be answered during the whole group debrief.

What strengths did you see today that you want to see more of?
 Standards Based Instruction and School wide expectations.

How are you going to develop these strengths and communicate them with your staff? Rachel will share with her staff via staff meeting and data chats next week.

2. What areas of development did you observe today? How will you share this with staff?

Areas of development are monitoring and engaging instruction. Rachel and her team will convey this via staff meeting and data meetings

3. Are the strengths and areas of development identified in the learning walks consistent with the priorities in the school improvement plan?

Our SIP plan is in direct alignment with the Impact Review findings.